A település rövid leírása

Gyenesdiás a zalai Balaton-parton, a Nyugat-Balaton régióban, a Keszthelyi-hegység lábánál fekszik 18,5 km2 területen. Keszthely és Hévíz szomszédságában fekvő településünk kiváló lehetőségeket nyújt a pihenni, szórakozni, sportolni, kirándulni vágyók számára.

Strandok:

A nagyközség idegenforgalmi jellegének kialakulása 1905 és 1907 között kezdődött, amikor a település két fürdőegyesületének köszönhetően strandok épültek. A Diási strand -már 3 éve birtokolja a Kék Hullám zászlót – mára a környék legszebb strandja, ahol éttermek, büfék, sportszerkölcsönzők, óriáscsúszda, strandröplabda-pályák lelátóval és éjszakai világítással, foci-, a nyílt vízfelületen kialakított vízilabdapálya (mely a Balatonon az első), streetballpálya, asztalitenisz, egyéb strandi szolgáltatások, tágas napozófelület – melyet árnyas fák öveznek -, és egy 600 férőhelyes ingyenes autóparkoló várja Önt, barátait és családját. A felhőtlen szórakozásról pedig animátorok gondoskodnak, akik főszezonban különböző játékos- és sportprogramokkal várják a kicsiket és nagyokat egyaránt. A község kisebb lidós partú Gyenesi strandja kisgyermekes családok kedvelt fürdőhelye. A diási strand a 2008-as szezonra jelentős átalakuláson esett át, mely során kis gyermekek részre pancsoló rész lett kialakítva a strand egy szakaszából, melyet sétány, padok, és mászokák, hinták, gyerekjátékok kísérnek. A strand területén óriás sakk, a homokzó szélén fából faragott ötödölő szórakoztatja a szülőket, míg gyermekük játszik.

Gyenesdiás 2008 óta birtokolja a Kék Hullám Zászlót, melyet csak a kíváló vízminőségű strandok kaphatnak meg!

Gyenesdiás Dencs Apartman Gyenesdiás Dencs Apartman Gyenesdiás Dencs Apartman Gyenesdiás Dencs Apartman Gyenesdiás Dencs Apartman Gyenesdiás Dencs Apartman Gyenesdiás Dencs Apartman Gyenesdiás Dencs Apartman Gyenesdiás Dencs Apartman Gyenesdiás Dencs Apartman Gyenesdiás Dencs Apartman