A település és a strandok rövid ismertetése

Gyenesdiás a zalai Balaton-parton, a Nyugat-Balaton régióban, a Keszthelyi-hegység lábánál fekszik 18,5 km2 területen. Keszthely és Hévíz szomszédságában fekvő településünk kiváló lehetőségeket nyújt a pihenni, szórakozni, sportolni, kirándulni vágyók számára.

Strandok:

A nagyközség idegenforgalmi jellegének kialakulása 1905 és 1907 között kezdődött, amikor a település két fürdőegyesületének köszönhetően strandok épültek. A diási strand – amely évek óta folyamatosan birtokolja a Kék Hullám zászlót – mára a környék legszebb strandja, ahol éttermek, büfék, sportszerkölcsönzők, óriáscsúszda, strandröplabda-pályák lelátóval és éjszakai világítással, foci-, a nyílt vízfelületen kialakított vízilabdapálya (mely a Balatonon az első), streetballpálya, asztalitenisz, egyéb strandi szolgáltatások, tágas napozófelület – melyet árnyas fák öveznek -, és egy 600 férőhelyes ingyenes autóparkoló várja Önt, barátait és családját. A felhőtlen szórakozásról pedig animátorok gondoskodnak, akik főszezonban különböző játékos- és sportprogramokkal várják a kicsiket és nagyokat egyaránt.

Diási Játékstand:

A diási strand a 2008-as szezonra jelentős átalakuláson esett át, mely során kis gyermekek részre pancsoló rész lett kialakítva a strand egy szakaszából, melyet sétány, padok, és mászókák, hinták, gyerekjátékok kísérnek. A strand területén óriás sakk, a homokozó szélén fából faragott ötödölő szórakoztatja a szülőket, míg gyermekük játszik. 2016-2017-ben szintén hatalmas fejlesztések történtek. A strand egész terület feltöltötték és öntözőberendezést, újrafüvesítést kapott.

Gyenesdiás 2008 óta birtokolja a Kék Hullám Zászlót, melyet csak a kiváló vízminőségű, illetve magas szolgáltatásokat nyújtó strandok kaphatnak meg és 2018-ban pedig elnyeret a Balaton legjobb strandja minősítés mellett a fővédnöki különdíjat is megkapta a Diási Játékstrand, mivel a legtöbb pontot a minősítések során strandunk nyerte el.

Forrás: Balatontipp
Dencs Apartman ajánlásával a Diási Játékstrand
A hozzánk közelebb lévő Diási Játékstrandról egy fotó

Lidó Stand:

A község kisebb lidós partú Gyenesi strandja kisgyermekes családok kedvelt fürdőhelye. Településünk másik strandja a Gyenesi Lidó strand, mely a 2018-as szezonra teljesen új és modern fogadóépületet, új büféket és szolgáltató helyiségeket kapott. Ennek a kisebb strandunknak a partja homokos, aprókavicsos, lidós a gyerekes családok legnagyobb örömére.

Elő- és utószezon a Balaton nyugati medencéjében:

“Kóstoljon” bele gyenesdiásba, de ne csak nyáron! Számtalan program várja az idelátogató vendéget elő- és utószezonban is. A teljesség igénye nélkül:

  • Rügyfakadás tavasszal a Nagymezőn
  • A hagyományos Keszegfesztivál
  • Burgonyafesztivál
  • Adventi gesztenyesütés és karácsonyi vásár

Kora tavasztól, őszig folyamatos programok és rendezvények a településen

Strandjainkról bővebb információk pedig itt talál:

A Gyenesi Lidó strandról bővebben itt olvashat.

A Diási Játék strandról pedig itt talál részletesebb leírást.